App ontwikkeling

Wanneer organisaties innoveren komt al snel de zin of noodzaak van het inzetten van een app ter sprake. Redenen om een app te laten ontwikkelen zijn er steeds voldoende. De twijfel zit vaak in de hoogte van de ontwikkelkosten en de zorg of de app voldoende gebruikt zal worden. Belangrijke overwegingen. Over de kosten kunnen we kort zijn. Die zullen in relatie moeten staan tot de verwachte opbrengsten. Het wel of niet gebruiken van de app is wat minder 'hard' te definiëren. Natuurlijk moet het gebruikersgemak groot zijn. En naast gebruikersgemak kunnen we tal van andere componenten benoemen waar de app aan zal moeten voldoen om succesvol te worden. Maar dan nog is er vaak de twijfel of de bedoelde gebruikers er wel aan toe zijn. Dat laatste is alleen met wat onderzoeksgegevens te illustreren.

 • 81% kijkt op het internet met hun mobiele telefoon.
 • 77% voert zoekopdrachten uit.
 • 48% bekijkt video’s op de telefoon.
 • 39% gebruikt de telefoon zelfs als ze op het toilet zitten.
 • 33% zit TV te kijken en gebruikt de smartphone.
 • 22% gebruikt de telefoon terwijl ze de krant lezen.
 • 79% is op hun smartphone terwijl ze aan het winkelen zijn.
 • 74% zoekt informatie over een aankoop en gebruikt deze informatie om een aankoop te doen.
 • 95% gebruikt de telefoon om lokale informatie te zoeken en 88% van deze gebruikers ondernemen dezelfde dag nog actie!.

2F Consultancy ondersteunt organisaties bij die eerste vraag: "Hoe zinvol is het een app te ontwikkelen?" Voor de realisatie van apps werkt 2F Consultancy nauw samen met haar zusterbedrijf GetApped.

Wie

Wie

Innovatieve samenwerkingsvormen

Nederland staat op de 5e plek van ‘s werelds meest concurrerende landen, aldus het World Economic Forum. Die plaats willen we graag behouden of - nog beter - verbeteren. Daar zijn o.a. nieuwe organisatieconcepten voor nodig. 2F Consultancy richt zich daarbij met name op het creëren van succesvolle samenwerkingsvormen. Belangrijke vragen die daarbij beantwoord worden zijn:

 • Hoe voldoende gevoel van urgentie te creëren?
 • Hoe tot een winnend samenwerkingsverband te komen?
 • Hoe voldoende draagvlak te scheppen?
 • Hoe tot een juiste afstemming te komen?
 • Hoe een krachtige communicatie te initiëren?
 • Hoe het samenwerkingstempo hoog te houden?
 • Hoe het proces van samenwerking te monitoren?

2F Consultancy heeft hiervoor eigen instrumenten ontwikkeld. Voor de procesbegeleiding wordt gebruik gemaakt van de diensten van Asberg Connection.

eLearning e.d.

eLearning, blended learning, online opleiden, webinars? Waarom zou je het doen? Het antwoord hierop is simpel. We leven in de 21e eeuw. De behoefte aan flexibiliteit blijft toenemen. Niet alleen in termen van 24/7, maar ook in het zelf kunnen bepalen van de trainingstijd die past bij jouw kunnen.

Ook de organisatie waarvan jij deel uit maakt heeft veranderende wensen en eisen. Bijvoorbeeld dat de reistijd en -kosten steeds meer een belemmering gaan vormen. Of dat er behoefte is het administratieve systeem van je organisatie te koppelen aan de workflow van je opleiding. Dat je organisatie een hele groep collega's tegelijkertijd aan een opleiding wil laten beginnen zonder dat dit de lopende planningen overhoop haalt.

Tot slot zijn er de docenten / cursusleiders die hun content gemakkelijker up-to-date willen kunnen houden dan wat mogelijk is bij een boek of cursusmap. Ook willen ze de mogelijkheden van ICT benutten om een rijkere leeromgeving te maken (in contact komen met experts, samenwerken, video integratie, simulaties, serious gaming, geautomatiseerde voortgangstoetsen e.d.).

2F Consultancy is gespecialiseerd in het verrichten van functioneel onderzoek naar de behoeften en de haalbaarheid van e-learning. 12Change is voor 2F Consultancy de partner die zorgt voor de technische implementatie.

Wie?

Wie

Vacatures bij onze partners

Een van onze partners - Less Grey in Alkmaar - is op zoek naar een business developer. Voor meer informatie over de vacature klik op het logo met de vacaturemelding links van deze tekst.

OVER LESS GREY Less Grey heeft het proces van buitenlandse btw-teruggave geautomatiseerd waardoor bedrijven tot 20% per business trip kunnen besparen op hun kosten. Het is een nog jong bedrijf met zeer sterke contacten met internationaal opererende bedrijven.

OVER BUSINESS DEVELOPMENT Business development is een vakgebied waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden van bedrijfsgroei op de lange termijn. Het vakgebied is meer dan alleen Marketing & Sales. M&S is vooral met de korte termijn bezig. Business Developers zijn er op gericht ook verder vooruit te kijken en kansen te creëren die eveneens op de lange termijn hun vruchten gaan afwerpen.

Contact